L’ARTICLE D’OPINIÓ


Des de l’assignatura de llengua catalana, els nens i nenes de 6è hem estat treballant l’article d’opinió. Primer vam analitzar diferents articles que surten als diaris, les parts que el formen, la funció que tenen, etc… I una vegada preparats, ja ens vam proposar a escriure els nostres.

Ja que l’article d’opinió té la funció de donar arguments sobre un tema i l’opinió personal que se’n té com a conclusió, vam decidir que hauríem de parlar d’un tema que coneguéssim i en poguéssim donar arguments. Així que vam triar el tema del Respecte; que a més és el projecte de Convivència que treballem a l’escola. Aquí us deixem dos exemples d’articles d’opinió:

LA IMPORTÀNCIA DEL RESPECTE A L’ESCOLA

Jo vull parlar sobre la importància del respecte a l’escola. Des del meu punt de vista, és molt important per una bona convivència i un entorn en més bon estat.

El respecte als companys és molt important:” respecta’ls si vols que et respectin”, és el meu lema. No només cal respectar els companys, sinó també a tu mateix, al professorat, a totes les persones i també a l’entorn.

Cal que respectem el què ens envolta tot reciclant, tenint cura del material dels companys, i també del nostre. Seria bo també, respectar la natura perquè així viurem millor.

Un altre aspecte són les normes bàsiques de convivència que tenim a l’escola: Dir hola, adéu, demanar si us plau, gràcies … Són bones, perquè ens poden servir per tot: Tant a la vida quotidiana, com amb la família i també amb les persones que convivim. Les normes són importants per ser educats i poder viure i conviure amb els què ens envolta.

A mi em sembla, que el respecte és fonamental a la vida per sentir-nos millor amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb l’entorn.

Classe de 6è A ( Nil Surroca)

EL GRAN VALOR DEL RESPECTE

El respecte és un gran valor que consisteix en tractar bé tot el teu entorn, la teva família, els amics, la natura … És a dir, cuidar tot i tothom que t’envolta.

A l’escola tenim molts exemples pel que fa el respecte. Hi ha casos de tot, com: quan dos nens o nenes s’enfaden, es barallen i es perdonen , quan conviuen…

El respecte també el trobem en la família: quan ens trobem per dinar, per sopar, per parlar … També ens hauríem de respectar quan algú parla, quan algú opina alguna cosa diferent , quan cal compartir …

El trobem, o l’hauríem de trobar, al carrer o a la natura, entre la gent …

Aquest valor és molt important per tot: per fer amics, per sentir-nos bé i perquè tot estigui net i en bon estat. Per tant, caldria que entre tots i totes ens esforcéssim, per tal de poder-ho aconseguir.

                                                         Classe de 6é B (Otger Pradell i Elizondo)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

He llegit i accepto la Política de Privacitat.