Experimentem la digestió a 2n


Per entendre millor com funciona la digestió i quins òrgans hi intervenen hem fet un petit experiment.

Primer hem tallant pa, simulant el primer òrgan que intervé en la digestió; la boca. Llavors hem afegit aigua simulant la saliva que fabriquen les glàndules salivals de la boca i que fan que el menjar el desfaci. Després hem fet de dents i queixals amb una forquilla simulant quan masteguem el menjar.

Llavors simulem quan empassem el menjar i passa cap a la laringe i l’esòfag. Una vegada a baixat per l’esòfag (un tub) ha arribat a  l’estómac; l’altre safata.

Una vegada a l’estòmac hi hem posat vinagre que simula els sucs gàstrics que hi ha a l’estómac i es barregen amb el menjar i el desfan. Tot seguit han aixafat el menjar amb la forquilla simulant els moviments que fa l’estomac per barrejar bé el que hi arriba i acabar-ho de desfer.

Finalment, el menjar passa a l’intestí prim on són absorbits els nutrients i l’aparell circulatori els recull i els transporta a tot el cos. Per simular l’intestí prim hem fet servir un paper de filtre que feia la funció que fan les parets de l’intestí que són semipermeables i deixen passar els nutrients al torrent sanguini. I tot allò que no és aprofitat pel cos passa a l’intestí gruixut a través d’aquest s’expulsa a l’exterior per l’anus; ho llencem a les escombraries.

Si voleu veure les fotos de l’experiment punxa a l’enllaç: https://photos.app.goo.gl/XiLQrDvoVAAB9ahX2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

He llegit i accepto la Política de Privacitat.