Setmana de la ciència a 2n. Sessió 4. Resistència


Dijous 26 de novembre. La quarta sessió l’hem dedicat a investigar la resistència dels materials, una altra de les seves propietats.

Se’ns han plantejat les preguntes…Creieu que la closca de l’ou està feta d’un material resistent? Creieu que la closca d’un ou és prou resistent com per aguantar una pila de llibres a sobre seu?

La resposta ha estat unànime ha estat que NO és prou resistent! Doncs el pas següent ha estat comprovar-ho. Per fer-ho primer hem provat de posar un ou i li hem col·locat una garrafa de 5 litres plena al damunt. I hem vist com s’esclafava. Llavors hem decidit posar-hi més ous, n’hi hem posat 4. I, sorpresa! Ha aguantat el pes. Llavors hem decidit provar-ho amb una pila de llibres. Al final la torre se’ns ha desequilibrat i s’ha tombant trencant els ous d’un costat.

Com que hem vist que eren molt resistents hem decidit posar-n’hi 6 i hem provat a veure si aguantava a la Blanca. Però se’ns han aixafat tots!!!

També hem pogut comprovar la resistència de la closca de l’ou de primera mà… Quina SORPRESA!!! Per més que hem apretat amb els dits l’ou no hem aconseguit trencar-lo!!! Fins i tot l’hem apretat ben fort amb les dues mans i res de res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la Política de Privacitat.