VISITEM LA BIBLIOTECA DE TARADELL


Dijous 27 d’abril, els infants d’Ei5 vam visitar la biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

La Clara, la bibliotecària, ens va ensenyar les instal.lacions i en acabat, ens va explicar tres llibres preciosos. Seguidament, ens van deixar tocar, remenar, mirar i fullejar contes. Quina meravella!

Gràcies Clara i gràcies a tot l’equip bibliotecari, per permetre gaudir d’aquestes visites tan dinàmiques i engrescadores. La motivació a la lectura a través de la literatura infantil és cabdal.

(FOTOGRAFIES DE LA VISITA)

Dit això, val a dir que a lectura és molt important en l’educació dels infants, és la base de l’aprenentatge. 

Cal que oferim als nostres infants gran varietat de propostes lectores que els facin ser conscients que la lectura és a tot arreu. Ens interessa que els infants gaudeixin de la lectura perquè cada vegada vulguin llegir més i així, de manera natural, vagin adquirint un bon hàbit lector.

Fem gaudir als infants d’estones agradables de lectura i motivem-los perquè vulguin llegir!

Com podem acompanyar els infants en el procés de la lectura?

Aprendre a llegir és un procés mental que ha d’aprendre a fer l’infant, però això no vol dir que ho hagi d’aprendre sol. Adquirir una bona lectura no és fàcil i per arribar a ser bons lectors els infants han d’invertir moltes hores per:

  • Mecanitzar la lectura.
  • Agafar agilitat i fluïdesa lectora.
  • Adquirir bona comprensió lectora.
  • Fer una bona entonació…

Els adults, tant els docents com els pares i mares, cal que acompanyem als infants en aquest procés d’aprenentatge gaudint de moltes hores de lectura compartida. Hores en què els adults farem de bons models lectors, hores en què gaudirem de bones estones de lectura compartida que a poc a poc demostraran als infants que poden gaudir amb la lectura. També possibilitant estones de lectura individual en la qual els infants “s’immergeixin” en algun llibre que els porti a viatjar molt lluny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

He llegit i accepto la Política de Privacitat.